Tovább is van?

Van amiről nem születik blog-post, mert egyszerűbb fényképekkel elmesélni, amiket kommentezek. Ha végignézed őket, és elolvasod a szövegeket: összeáll a kép.

Fénykép-postok

Feliratkozás e-mailre

Add meg az e-mail címed és most INGYEN! kapsz értesítést az új post-októl!

Feliratkozás Hírolvasóra

Címkék

56 (1) angol (1) belgium (2) brüsszel (7) búcsúzás (1) csata (1) csomag (1) eurolines (1) ház (1) heller (2) hostel (1) látogatás (3) leuven (1) luc (1) magyar (1) megemlékezés (1) mise (1) orval (1) párizs (1) sör (1) szeptember (1) trappista (1) túra (1) utazás (1) waterloo (1) zsuzsi (2) Címkefelhő

Mi történik itt?

Amint azt a legtöbben tudjátok ebben a szemeszterben Brüsszelben rontom el a keretmesét, és pofátlanul még le is írom, hogy hogyan.

Visszaszámláló

Használj Firefoxot!

Gyorsabb, biztonságosabb, intelligensebb, kényelmesebb, jobb internetezés

Spread Firefox Affiliate Button

2010.01.10. 23:01 AtomTörp

Back to Belgium!

A karácsonyi álom után vissza az immár havas Brüsszelbe, vár rám három hét masszív vizsgázás, na tessék kellett említeni, itt a következő álom!

Vizsgázás ezen a fantasztikus egyetemen, a Hogeschool-Universiteit Brussel-en, ejtsd HUB. Annyiban hasonlít a Corvinusra, hogy ez is nem rég jött létre (tavaly), a Brüsszeli Katolikus Egyetem és az Erasmus Egyetem összeolvadásával. Így a közgáz szakkok mellett már van optikus, nyelvész és tesitanár is. Az egyetem egyébként flamand, azaz a legtöbb dolog bent hollandúl működik, amit sikerült beszívni, franciát itt nem lehetett tanulni (rendesen). De erről majd még külön.

Alapvetően az egyetem egy dologra volt jó a félév során (a kedvezményes bérlet mellett), arra, hogy megtanultam értékelni a Közgázt.

 

 

Mikor hazamentem karácsonyra, valaki kérdezte:
- "de, de, ugye kint sokkal jobb az egyetem, meg a körülmények, meg minden?"
Hát mondtam, nem! Azt hisszük, hogy itt "nyugaton" minden szuperász, otthon meg totálgáz. De nem. Szóval a HUB-nak sikerült bebizonyítani, hogy itt is van tömegképzés, és most is megerősödött bennem az általános igazság: "mindig van lentebb".
Na jó, de min is akadok ki ennyire?

Strategic Management: a tárgy nem is rossz, vendégelőadó Leuvenből (az itt a menő egyetem Belgiumban), a tananyag Grant-tól 80! euroért (menedzsment guru, de erről a Rajkosok tudnak mesélni :) ), és ennyi. Mondom ennyi, a tanár fogja a könyvet, elolvassa, megérti, diára feldobálja és tanítja. No szeminárium, no gyakorlat, semmi. Azért a Közgázon azért megszoktam, hogy minden tárgynak saját (a tárgyfelelős által írt) könyve van és hozzá meg szeminárium (mégha sokszor demonstrátorokkal is).

Innovation Management: Szintén vendégelőadó, fantasztikus, megint van egy könyvünk azt háIsten' fel is tölti a netre pdf-ben és ezekből csinál diát, amit felolvas órán. Addig, amíg meg nem unja és a félév felétől már csak a pdf-et vetíti ki (a könyvet), szinte felolvassa (~magyarázza) és közben görgeti a könyvet, kihúzza ami fontos. Kész!

CSR (vállalati felelősségvállalás): a tanár az első órát megtartja hollandul, utána megyünk panaszkodni, hogy ez a tárgy angol nyelvűnek volt kiírva, mire a tanár:
- "Hát engem valaki tavaly megkérdezett, hogy tudnám-e angolul tartani, mondtam igen, de azóta nem szóltak, hogy akkor ide jönnek is diákok. Az anyagok csak hollandul vannak."
:-S

És a legjobb: International Marketing: (ne-ne, ne gondoljatok rosszra, nem vettem fel csak hallotam róla). Legtöbb itteni haverom felvette, marketing alapokat (Kotler) már tanultak otthon, most jó lesz egy kis extra rá alapon. A harmadik órán is még mindig a Kotler-es alapok mennek, óra végén megkérdik, mikor jön az internésönöl rész? Mondja a tanár:
- "Jaaaa! Hát ez azért International Marketing, mert international (nemzetközi) diákok járnak rá!"
Ááá, ez nem lehet igaz!

Na hát ezek mellett csomó kis apróság van (az épület kicsi és túlzsúfolt, nincsenek az órák között szünetek csak az órák közben (állandó késés), vizsgáim majdnem elszúrták, könyvtár gyakorlatilag egy nagy nulla stb.), de azért a legdurvábbak fent és kb. az összes tárgyam ilyen. Jó persze az ember egy Erasmus-tól nem vár csodákat, de hát mégis eltöltök vele időt, akkor már legyen hasznos. Meg ráadásul ezek a tárgyak itt a három angol nyelvű képzés része (business BSC, MBA és egy master utáni MBA (ami még kifejezetten jó is tudott lenni).

Na de hát egy szavam sem: nem kell sokat szenvedni vele és a CV-be jól néz kis a Brüsszel, flamandok meg örülhetnek, hogy Brüsszelben is van egyetemük, még ha az egy Szolnoki Főiskola szintű is. Ha Erasmusban Belgiumba tetszik gondolkodni, Leuven és Ghent, de nem ez!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://atomtorp.blog.hu/api/trackback/id/tr891668080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása